Low Carb - High Fat

Som psykoterapeut og diætist kombinerer jeg min viden fra begge verdener og hjælper mennesker til en sundere livstil.

En ny livsstil

Er du klar til forandring og en frisk start?

Ønsker du en ny livsstil hvor målet er varigt vægttab uden kalorietælling, sult og mange timer i motionscentret? Motion er ikke dårligt, men at bevæge kroppen er sundt både fysisk og mentalt, men faktum er: at ændre kostvaner er mere effektivt end at ændre motionsvaner, hvis målet er vægttab.

Hvis du vil vide mere, så kontakt mig og hør hvordan jeg kan hjælpe dig med at tage kontrollen tilbage, hvor du ikke styres af sult og sukkertrang. Jeg hjælper dig med at fastholde dine nye vaner, så du når dine mål og slipper for flere nederlag. Du introduceres for emotionelt management, som du kan læse mere om her. Det handler ikke kun om at spise bedre, det handler også om at have det bedre – livet skal føles godt. Mine primære værktøjer er LCH- kost og KETO-kost, som vi kan implementere i det tempo, som du er klar til.

Hvis du ønsker at vide mere om KETO-kost, kan du læse mere her.

Endelig er der dansk forskning, som viser at LCHF rent faktisk virker.

"Det er bedre end fedtfattig kost, som har været anbefalet i mange år."

Hvad er LCHF?

Low Carb, High Fat er kost, der ligesom KETO-kost udelukker eller minimerer indtag af stivelsesholdige kulhydrater som kartofler, ris og kornprodukter, raffineret sukker som blandt andet findes i slik og kager, samt naturligt sukker fra blandt andet frugt, juice, marmelade m.m.

LCHF-kost indeholder max 100 gram kulhydrat om dagen, hvor imod KETO-kost max indeholder 20-30 gram kulhydrat. KETO er således også Low Carb. Men LCHF er ikke KETO da indtaget af kulhydrat er for højt til at opnå den fedtforbrændende tilstand, der opstår ved at kroppen går i ketose. Læs mere om KETO og ketose her.

LCHF er en sund og nærende kost, som er sammensat af sunde og ernæringsrige fødevarer, som sikrer et stabilt blodsukker og energi til hverdagens udfordringer, på en måde, som gør det lettere at holde vægten eller gå ned i vægt.

Nå dit mål

Kostråd

De officielle danske kostråd anbefaler en kost sammensat af 250-300 gram kulhydrat om dagen, hvilket er fint hvis du er sund og rask. Men hvis du er overvægtig og ønsker at gå ned i vægt, er der ikke megen hjælp at hente her. For at komme i kalorie underskud på denne kost, vil der opstå sultfølelser og følelser af at lide afsavn, som gør at de fleste ender med endnu et nederlag, eller hvis det rent faktisk lykkes, så vil kiloene hurtigt komme tilbage når ”kuren” slutter.

Low Carb, High Fat er en livsstil, som giver et stabilt blodsukker og masser af energi til at nyde livet. LCHF-kosten består af proteiner fra især kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og æg, bælgfrugter og søde kartofler kan inddrages. Derudover indgår alle slags grønsager, frugt, bær og nødder samt sunde fedtkilder som fx smør, olivenolie, avocado og pesto.

Som ved KETO er det ikke kosten i sig selv der giver vægttab det, er stadig det samlede kalorieindtag, der gør udfaldet på vægten. Low Carb, High Fat gør det bare nemmere at opnå kalorieunderskud på grund af større mæthedsfølelse som opstår på grund af et stabilt blodsukker og måltidsstruktur.

Fordele ved at spise efter LCHF-principperne

Baseret på egne og mine klienters erfaringer lyder fordelene således – der er sikkert flere:

Er du klar til forandring? Så kontakt mig i dag og lad os sammen planlægge dit forløb.

Indhent et tilbud